Μίνι καύσωναςΜίνι καύσωνας

Μίνι καύσωνας με άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε σήμερα σε όλη τη χώρα. Ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο αφού θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη. 

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με τη μέγιστη θερμοκρασία να αγγίζει τους 33 βαθμούς. 

Σταδιακή αλλαγή του σκηνικού του καιρού θα σημειωθεί από την Πέμπτη καθώς στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας αναμένονται σποραδικές βροχές αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 22 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 21 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 21 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 36 βαθμούς στην Κρήτη, 23 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στον Κορινθιακό σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια του νομού περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα στα ανατολικά θα εξασθενήσουν και στο Σαρωνικό θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.Στη Μακεδονία 
θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν παροδικές βροχές και στην Ηπειρο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο αγγίζοντας τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία στη βόρεια Κρήτη θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος. Βαθμιαία όμως από τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα δυτικά και τα βόρεια. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια. 

RSS & Newsletter & Social

RSS